Нова книга за децата на България: "Св. Гавриил Ургебадзе"

от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил скоро на книжния пазар в България се очаква да излезе новото издание на Ловчанска Епархия от поредицата "За децата на България". Това е деветото издание от поредицата и е посветено на преподобния Гавриил Ургебадзе, изповедник и юродив заради Христа, един от най-великите светци на нашето време. Изданието e украсено от прекрасните икони и илюстрации на талантливата кипърска художничка Марина Папагеоргиу и бяха любезно преотстъпени на издателството на Епархията от "Trisagion films".

Обичан по целия свят и прославян заради многобройните чудеса на изцеления, свети Гавриил е един от най-почитаните светци и в България. На него са посветени част от най-хубавите православни издания в страната ни, сред които "Венецът на стареца", "Последен сред първите" и "Св. Гавриил: чудеса и поучения".

Уверени сме, че настоящето издание ще послужи за радост и вдъхновение на много детски сърца, за възхвала и любов към нашия Господ Иисус Христос, така че и от устата на децата на България ще слушаме: "Преподобни отче Гаврииле, моли Бога за нас!".