Екскурзия на учениците от ЧНУ „Св. Седмочисленици“

от Предание БГ

След успешното приключване на първата учебна година, на 9 юни децата от ЧНУ „Св. Седмочисленици“в гр. Ловеч направиха еднодневна екскурзия до Чекотинския манастир „Св. Арх. Михаил“ и Врачешкия манастир „Св. 40 мъченици“. Учениците бяха придружени от Ловчанския митрополит Гавриил, свещениците Любомир Казашки и Михаил Ковачев, както и от своите преподаватели от училището.

Първата спирка бе Чекотинският манастир, където гостите бяха посрещнати с вкусен обяд от манастирското братство. Сетне групата има възможност да посети аязмото в светата обител и да разгледа църквата и манастирския комплекс. Тях ги съпровождаше монах Нектарий, който много интересно и увлекателно им разказваше за всичко, което виждаха.

Следобеда групата се отправи към Врачешкия манастир. Децата с благоговение пристъпиха в църквата на манастира, където бяха придружени от игумения Касиана.

Майка Касиана им разказа за историята на древната св. обител и за чудотворната икона на Св. Богородица. Децата бяха почерпени и имаха възможност да се порадват и на манастирските домашни животни.

Снимки.


Още новини
  • Prev