Мила Йовович направи дъщеря си християнка

от Предание БГ

   Мила Йовович явно не e загърбила християнските си корени, даже напротив. Актрисата кръсти двумесечната си дъщеря Дашиъл Едан в православна църква преди дни, като този специален момент тя сподели със своите почитатели в Instagram.

   Красивата майка публикува първо снимка на двете си дъщери, в сестринска прегръдка, в събота, а във вторник тя разкри и повече от Светото тайнство, като публикува черно-бели кадри, на които е и тя.

  Явно съпругът на Мила - американският режисьор Пол Андерсън, няма нищо против християнската вяра, след като и двете му дъщери вече са православни християнки като майка си.

   39-годишната актриса, чиято майка е от Украйна, а баща от Черна гора, е отгледана в САЩ от 5-годишна, но уважава своите корени и по всичко личи, че ще възпитава й своите деца в същото.

   Мила роди втората си дъщеря на 1 април т. г., а голямата й дъщеря Евър Габо е на 7 години.

  В текста към снимките актрисата споделя: „Гогато говорим руски, я наричаме Даша, така че нейната покровителка е св. Дария. Поразително е, че Дашиъл е родена на 1 април, денят, в който се чества света Дария!* Чудесно е, нали? Родена е на деня на своята покровитела!(Кръщението се е състоя в традиционна Руска православна църква тук в Лос Анджелис и в знак на почит жената покрива своята глава преди да влезе).“

  Отдадената майка наскоро споделила, че тя и съпругът й спят заедно с двете си деца, за да заздравят семейната връзка, а също така че с нетърпение очаква този път да се наслади на майчинството.

   „Толкова се вълнувам да имам още едно дете, защото този път мога да спра и да се наслаждавам на мига. Когато си родител за пръв път прекарваш много време в тревоги, разтребване, да си сигурен, че детето яде точната храна, да внимаваш как се държиш, така че всъщност да направиш крачка назад и да видиш колко е прекрасно твоето дете е нещо, което забравяме на направим“, споделязвездата от "Петият елемент".

Още снимки: тук

* В България св. Дария се чества на 19 март.

Източник: Pravoslavie.ru