Проф. Пламен Павлов: „История славянобългарска” е подходяща за всяка възраст, отпадането ѝ от програмата за 6-ти клас ще се отрази неблагоприятно на подрастващитеСнимка: Информационна агенция "Фокус" Проф. Пламен Павлов, специалист по история на Византия и средновековните балкански държави, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в интервю за Агенция „Фокус” във връзка с отпадането на „История славянобългарска” от учебната програма по литература за 6-ти клас.

Фокус:Проф. Павлов, как ще коментирате факта, че „История славянобългарска” на Паисий Хилендарски отпада от учебната програми по литература за шести клас?

Православно видео

Старец Паисий Светогорец

2014-01-23

Животът и личността на стареца Паисий Светогорец са събитие в историята на Православната Църква - едно необикновено откровение на Христовата святост и любов в днешно време за нас, съвременните християни. За него са написани много книги, преведени на много езици. Към жизнеописанията съществуват и няколко филма, разказващи за неговия подвиг и чудеса. Най-хубавите от тях сме подбрали и превели за слава Божия и в чест на този наистина велик подвижник на благочестието, чиито благодатни дарове и жертвена любов напомнят за древна Тиваида, за най-високите върхове на християнската святост.

Прочети още