от Предание БГ

На 9 срещу 10 октомври 2020 г. се отслужи Всенощно бдение в Чекотинския манастир „Св. Арх. Михаил“, което по традиция се провежда в светата обител във връзка с честването паметта на св. 26 прпмчци Зографски. Богослужението възглави Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил в съслужение с Видинския митрополит Даниил, игуменът на манастира йеромонах Михаил, множество духовници и миряни.

Прочети още
от Предание БГ

ГРАФИК НА АРХИЕРЕЙСКИТЕ БОГОСЛУЖЕНИЯ

В ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ, ОКТОМВРИ 2020 г.

Прочети още
от Предание БГ

На 9 срещу 10 октомври 2020 г. Ви каним на Всенощно бдение в Чекотинския манастир „Св. Арх. Михаил“, което по традиция се провежда в светата обител във връзка с честването на паметта на св. 26 прпмчци Зографски. Богослуженията ще бъдат възглавени от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил и ще започнат в петък от 19 ч.

Прочети още
от Предание БГ

С празнично настроение и радост бе изпълнен двора на Частно начално училище „Св. Седмочисленици“ в гр. Ловеч, където на 15 септември бе открита учебната 2020/21 година. Началото на втората учебна година за ЧНУ „Св. Седмочисленици“ бе поставено с вдигане знамената на родината и на училището под звуците на химна на България, след което Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет. На архиерея съслужиха ст. ик. Любомир Казашки, прот. Михаил Ковачев и свещ. Тихон Борисов.

Прочети още
от Предание БГ

Последните дни на месец август за децата от хор „Архангелский глас" и техният диригент г-жа Юлия Тодорова останаха незабравим спомен.

Прочети още