Детска книга за свети Лука Кримски

от Пътят на отците

"Свети Лука - бърз помощник" е заглавието на новата православна книга за деца на Ловчанска Епархия. Изданието, което е част от поредицата "За децата на България", разказва на малкия читател за великия светител, изповедник, лекар и чудотворец свети Лука Кримски (Войно-Ясенецки). "Христово детенце", обръща се авторът на текста към своя малък читател и го повежда с много любов и благоговение по стъпките на светеца, през неговото детство, учение, световни открития в медицината, беззаветна вярност на Христа, жертвена любов, небесна слава.

Обичан по целия свят и прославян заради многобройните чудеса на изцеления, свети Лука е един от най-почитаните светци и в България. На него са посветени част от най-хубавите православни издания в страната ни, сред които е и сборникът с негови чудеса, съставен от Арголидския митрополит Нектарий и издаден на български от Ловчанска епархия под заглавието "Бърз помощник: чудесата на свети Лука днес". А от днес на книжния пазар вече е и красиво илюстрирана детска книга, съдържаща животоописанието на светеца и негови чудеса.

Уверени сме, че настоящето издание ще послужи за радост и опора на много детски сърца в България, за възхвала и любов към нашия Господ Иисус Христос. Защото в лицето на Неговия светител Лука те ще узнаят още един небесен приятел и закрилник, който през целия им живот ще бъде техен бърз помощник.

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или тел. 0888 286 937.