Излезе от печат "Последен сред първите"

от Пътят на отците

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил на книжния пазар в България излезе новата книга на Ловчанска епархия "Последен сред първите". Сборникът е посветен на преподобния Гавриил Ургебадзе, изповедник и юродив заради Христа, един от най-великите светци на нашето време. По време на земния си живот отец Гавриил бил обдарен от Всевишния с даровете на прозорливостта, старчеството, лекуването на духовните и телесни недъзи. Той често юродствал, скривайки многочислените дарове на Светия Дух, и с любов привеждал хората към Бога. Бил мъдър пастир, образец на кротост, смирение и милосърдие. Почитането на преподобния Гавриил расте не само в Грузия, но и в България, и в целия православен свят.

Изданието е с обем от 234 стр. и включва цветен албум, както и речник на грузинските православни манастири, храмове, светци и светини, упоменати в книгата. Към сборника е включена и отделна икона на свети Гавриил.

Книгата се предлага във вариант с твърда и мека подвързия и е вече налична в големите книжарници на столицата, както и на:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., 0888 286 937